01 May 2012

walimatul urus


Dijemput hadir warga SLISS especially batch empayar 14.Juga tidak lupa walimah Saadah Satar pada 5 May 2012.Semoga perkahwinan ini terbina atas dasar TAQWA dan berkekalan sampai ke Syurga.Di doakan juga buat teman-teman yang sudah mendirikan masjid.Berbahagialah buat anda kerana sudah menyempurkan separuh dari agama anda :)

27 November 2011

Ini adalah sebuah kisah tentang kasih sayang yang begitu besar seorang ayah terhadap anak laki-lakinya. yang menderita cacat di otaknya sejak lahir. Terkadang kesulitan menjadikan jalan untuk menunjukkan kemampuan yang sebenarnya. Sebuah penderitaan merupakan jalan untuk menunjukkan cinta yang sesungguhnya. Ungkapan itu semakin lama semakin dapat dipahami.Selamat menonton.


Suatu saat Rick pernah ditanya, ‘jika kamu dapat memberi sesuatu pada ayahmu, apakah yang ingin kamu berikan?’ Rick menjawab, ‘kalau mungkin, suatu saat ayah duduk di kursi ini dan aku yang mendorongnya.’ Teman, saya belajar banyak dari keluarga ini, dari ayah yang hebat ini. Maka saya ingin kongsikan pada Anda salah satu videonya diatas. Masih banyak lagi video yang lain. Semoga kalian mendapatkan hikmahnya. Ingat..anak yang hebat lahir dari keluarga yang hebat.Dan insan yang hebat ,sentiasa mengambil pengajaran yang hebat dari insan yang lebih hebat dari dirinya.

11 September 2011

Mini zine - prologue

 http://3.bp.blogspot.com/_voTyZjrTgrA/TTg_VHjXnqI/AAAAAAAAAO4/7NdRpMNg3qM/s1600/whatcha-mean-whats-a-zine.jpg

gua ingat kalau rajin dan ada masa, gua nak bikin mini zine, tentang ahli-ahli empayar 14 ni.

Antara isi kandungannya adalah:
  •  ada ruangan senarai nama ahli, disusun mengikut abjad
  • ada ruangan biodata, macam dalam majalah al-hidayah dulu-dulu
  • kalau rajin, ruangan untuk senarai nama cikgu-cikgu SMKASL masa kita jadi student dulu, siap dengan status dan tempat tinggal dia orang.

Tujuan gua tidak lain dan tidak bukan adalah untuk suka-suka, selain mewujudkan satu database ringkass tentang ahli-ahli empayar 14, yang pejam celik lebih kurang 6 tahun kita tinggalkan alam persekolahan.

Korang rasa idea ni boleh pergi jauh tak?

Ada idea-idea menarik untuk dikongsikan?